Xaro Escrig coneix de primera mà les necessitats educatives dels CEIP Cristo de la Paz, Rajoletes i Lo Romero
La directora general d’Inclusió i Innovació Educativa, Xaro Escrig, va realitzar ahir dilluns una visita exhaustiva als tres col·legis públics de Sant Joan, com són els CEIP Cristo de la Paz, Rajoletes i Lo Romero. En el seu recorregut pels diferents centres educatius va estar acompanyada per l’alcalde, Santiago Román, el regidor d’Educació, Marcos Piña, i diversos components de l’equip de Govern. Prèviament, va mantindre una reunió de treball a la Casa del Rellotge, actual ubicació de l’Alcaldia de l’Ajuntament de Sant Joan d’Alacant.
Xaro Escrig es va interessar de manera especial per les aules UECO dels col·legis Rajoletes i Lo Romero, la Unitats Específiques en Centres Ordinaris on s’atenen menors amb necessitats educatives especials. En el col·legi Cristo de la Paz no existix este tipus d’aula, encara que també té entre el seu alumnat a algun menor al qual cal prestar una atenció especial a causa del seu diferent nivell de capacitat. La directora general es va reunir amb els equips directius ells tres col·legis, per a recaptar les necessitats d’estos centres en matèria d’inclusió i innovació educativa.
L’alcalde de Sant Joan, Santiago Román, qualifica esta visita com “molt positiva, ja que Xaro Escrig, a més de demostrar el seu coneixement en la matèria i la seua devoció per treballar en benefici de les necessitats educatives especials, es va interessar per millorar el nivell educatiu dels tres col·legis públics de Sant Joan i va tindre oportunitat, així mateix, de contemplar les inversions realitzades per l’ajuntament en els col·legis, tant en matèria d’infraestructures com en matèria d’inclusió educativa, com és la incorporació d’un acompanyant terapèutic que acompanya a un menor en el menjador escolar de Lo Romero”, ha assegurat l’alcalde.
Després de la reunió de treball a la Casa del Rellotge, la directora general va firmar en el Llibre d’Honor de l’Ajuntament de Sant Joan d’Alacant, on va expressar el seu agraïment “pel treball per i per a l’Educació de la Comunitat Valenciana, especialment cap a la inclusió de l’alumnat amb necessitats educatives específiques. Tot això marca el vostre lliurament i disposició per a aquells que més a prop necessiten sentir el suport”.
Xaro Escrig va prosseguir la seua dedicatòria escrivint: “Em teniu i tindreu a la vostra disposició sempre, l’Educació és la base de la societat i mostreu de manera evident el vostre compromís en cada decisió, deixant patent que us preocupa i us ocupa”.