Menors de 13 nacionalitats van assistir a les classes gratuïtes impartides en l’acadèmia Blue Elephant, subvencionades per la Diputació d’Alacant
Cada vegada són els escolars matriculats en col·legis de Sant Joan d’Alacant amb nacionalitats d’altres països, que compartixen aules i classes en castellà amb l’alumnat natiu. Per este motiu, la Regidoria d’Educació, que dirigix l’edil Marcos Piña, va ampliar enguany el curs d’espanyol per a alumnat estranger, destinat als #xiquet i #xiquet escolaritzats en centres educatius de Sant Joan als quals se’ls oferix un reforç en matèria d’idiomes perquè continuen avançant en el seu desenrotllament educatiu.
El curs, organitzat per la Regidoria d’Educació, es va tornar a impartir en l’acadèmia d’idiomes Blue Elephant Room (situada al Carrer Dr. Van der Hofstadt, 2) i va anar totalment gratuït per als seus usuaris. La iniciativa va comptar amb el finançament de la Diputació d’Alacant, i el seu objectiu principal va ser la inclusió i promoció de la participació social de l’alumnat estranger des de l’etapa d’educació infantil fins a batxillerat, a través del castellà.
Tal com consta en el Butlletí Oficial de la Província, amb data 21 d’agost de 2024, el Projecte d’Inclusió i Promoció de la participació social de l’alumnat estranger des de l’etapa d’Educació Infantil fins a Batxiller a través del castellà, desenrotllat per l’Ajuntament de Sant Joan d’Alacant, va rebre una subvenció de la Diputació Provincial d’Alacant per una quantia de 2.866’45 euros. El cost total del curs va superar els 4.500 euros.
Les classes van comptar amb l’assistència de 38 menors, de nacionalitats tan diverses com la pakistanesa, alemanya, algeriana, holandesa, danesa, austríaca, ucraïnesa, francesa, índia, xinesa, britànica, brasilera i japonesa. Ucraïna sent un dels focus prínceps d’arribada de migrants, encara que per raons laborals, són diversos els fills de professionals que viatgen pel món i que, este curs, han estat matriculats a Sant Joan.
L’activitat va donar principi el dilluns 4 de març i va finalitzar el 12 de juny de 2024, amb una freqüència de 2 dies a la setmana, amb classes els dilluns i dimecres, de 18.30 a 19.30 hores, amb torns distribuïts en funció de l’edat dels menors, des d’Infantil fins a ESO i Batxillerat. Cada alumne va gaudir de 27 sessions, per la qual cosa van eixir del curs amb unes nocions d’espanyol adequades per a integrar-se millor en els seus centres educatius.
Els menors tenen edats compreses entre els 3 i els 17 anys, i estaven matriculats en els col·legis Rajoletes, Cristo de la Paz i Lo Romero, i en els instituts Lloixa i Luis García Berlanga. Tots ells acudien diàriament al col·legi o a l’institut, on van rebre classe majoritàriament en espanyol, per la qual cosa tot avanç en este idioma era molt positiu ja que només coneixen la seua llengua nativa i pocs parlen anglés.
L’objectiu de la Regidoria d’Educació és continuar oferint este reforç idiomàtic a este alumnat especifique, que realitza els seus estudis a Sant Joan d’Alacant de manera permanent o temporal.