Més de 400 alumnes dels col·legis i instituts del municipi van participar enguany en el programa ‘Cineduca’, iniciativa que es proposa educar en valors a través del cinema. L’activitat està promoguda per la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de la regidoria de Benestar Social i porta instaurada quatre edicions amb notable acceptació per part de l’alumnat i del cos docent.
Aquesta edició ha comptat amb la projecció de les pel·lícules ‘Up’ i ‘Els avantatges de ser un marginat’, adaptant-se l’elecció dels films a l’edat dels espectadors. Així, dilluns passat, 24 de novembre, es va dur a terme en l’Auditori Antonio Gil de la Casa de Cultura, la projecció de la pel·lícula ‘Els avantatges de ser un marginat’, seleccionada prèviament atenent al seu contingut en en diversos valors educatius adequats per a treballar posteriorment en l’aula amb l’alumnat de 3º i 4º d’educació Secundària.
Un dels factors de protecció enfront del consum de drogues o conductes de risc és el desenvolupament de valors prosociales. A través d’aquesta pel·lícula es treballen els conceptes de cooperació i amistat com a necessaris per a aprendre a conviure i comprendre als altres, a través del respecte mutu i la superació de la por al fracàs, superant les condicions adverses de l’entorn i del futur.
El programa es va desenvolupar prèviament, el passat 18 de novembre, amb la projecció de la pel·lícula %o201CUp%o201D en coordinació amb la regidoria de Tercera Edat. Un film dirigit a l’alumnat de 3º i 4º de Primària dels centres educatius de la localitat a través del com es va poder treballar la importància d’acceptar-se i de sentir-se acceptat, així com la valentia i l’autoconfiança per a poder afrontar els reptes de la vida. I és que el cinema és una gran eina lúdic-educativa que permet treballar diversos factors de protecció enfront de les conductes addictives i/o de risc, encara que requereix del complement d’altres actuacions preventives en diferents àrees, com l’àmbit familiar o comunitari.