L’auditori de la Casa de Cultura de Sant Joan acollia recentment la representació de l’obra teatral ‘La nova història de Caputxeta vermelleta’ a càrrec del grup Tramant Teatre. Els alumnes de segon de primària del col·legi El Romero i de Carmelites van poder gaudir de l’obra que arreplega aquesta coneguda historia, però, aquesta vegada des d’una perspectiva actual en la qual la protagonista s’enfronta a situacions de possible exclusió social que pogueren causar-li actituds addictives.
Es tracta de treballar sobre valors d’empatia, comprensió i perdó per a prevenir pràctiques addictives o drogodependientes en aquests futurs adolescents. Abans de gaudir d’aquesta activitat extra escolar, els xiquets han treballat en classe sobre la història de Caputxeta vermelleta fent fins i tot uns dibuixos sobre els seus personatges favorits del conte. Després de veure l’obra, tornaran a realitzar un altre dibuix en el col·legi para portara cap una comparativa.
Aquesta ha sigut la primera actuació, organitzada per la regidoria de Benestar Social, que s’emmarca dins del programa d’activitats per a combatre la drogodependència. El següent exercici anirà destinat als alumnes de tercer i quart curs de primària i consistirà en la projecció, el pròxim 27 de març en la Casa de Cultura, de la pel·lícula ‘Gurú, el meu vilà favorit’ on es desenvolupen igualment valors de convivència en harmonia, així com l’ús de la creativitat i la inventiva.
Quant a l’educació secundària, l’institut García Berlanga acollirà el 15 de març una xarrada temàtica sobre el tabac on es parlarà del consum d’aquesta substància a través de gràfics, panells i fitxes d’informació. D’altra banda, també es realitzaran uns tallers de sensibilització sobre la problemàtica de les drogues, consistent en tres sessions, a més de la projecció de la pel·lícula ‘Un somni possible’ amb un treball previ i posterior a la visualització del film.