Search
Close this search box.

FAMÍLIA I MENORS

Objectius

Realitzar actuacions tendents a previndre, intervindre i proposar mesures de protecció, respecte a la població Infantojuvenil que es troba en situació de risc social així com el seu corresponent seguiment fins a la seua incorporació al mig normalitzat.

L’objectiu d’aquest programa va dirigit a secundar i parar atenció a les famílies que es troben en situacions especials, així com de previndre que aquestes situacions puguen degenerar en situacions d’exclusió o desintegració familiar.

PROGRAMA D’INTERVENCIÓ FAMILIAR

L’objectiu que es persegueix és el de dur a terme una intervenció social individualitzada de caràcter integral en nuclis familiars que es troben en situació de dificultat social o risc. Aquesta intervenció contemplarà actuacions soci-educatives i assistencials encaminades a dotar a les famílies de la suficient competència per a aconseguir la seua plena autonomia en la solució dels seus problemes.

Les actuacions es realitzaran preferentment mitjançant visites domiciliàries, ja que és en la llar familiar on es creen i mantenen les conductes.

La intervenció familiar tindrà un caràcter continuat i integral amb la finalitat d’aconseguir els objectius proposats amb i per a cada nucli familiar.

Aquestes actuacions estaran a càrrec de professionals especialitzats de la Intervenció Familiar.

SERVEI ESPECIALITZAT D’ATENCIÓ A la FAMÍLIA I INFÀNCIA (S.E.A.F.I.)

Si tu o algú pròxim es troba en alguna d’aquestes situacions

  • Volem continuar mantenint un bon clima familiar, però últimament s’han produït canvis importants en la meua família i no sabem com afrontar-los (defunció d’un familiar, naixement d’un fill, adolescència, malalties,…)
  • La meua família som el meu fill/a i jo i som feliços, però no puc evitar atabalar-me amb els problemes que sorgeixen en la vida i sentir-me només/a davant ells.
  • Vaig decidir separar-me de la meua parella, ara tinc una nova relació i una nova llar, i per descomptat, els mateixos fills/as, encara que no descarte el tindre més. Em preocupa que els meus fills i la meua parella puguen no portar-se bé i sorgisquen problemes de convivència.
  • Acabem de prendre la decisió de separar-nos, ha sigut difícil, només vull el millor per als dos. Després de tants anys de convivència no m’agradaria discutir per diners, propietats, manutenció dels xiquets/as, …però és cert que últimament sembla que no ens entenem.
  • El meu pare té 80 anys, som cinc germans i l’únic que està pendent d’ell soc jo, hi ha vegades que perd els nervis i arribe a faltar-li el respecte, fins i tot discutisc amb la meua parella per aquest tema.
  • Unes altres (totes aquelles que produïsquen una certa angoixa familiar).

L’Ajuntament de Sant Joan d’Alacant vol informar-te que s’ha posat en funcionament un Serveis Especialitzat d’Atenció a la Família i Infància (SEAFI), dependent de la Regidoria de Benestar Social, i dirigit a qualsevol família que requerisca ajuda davant algun problema per a la prevenció, atenció i tractament de les situacions de conflicte, crisi o dificultats familiars.

Aquestes actuacions estaran a càrrec d’un equip interdisciplinari, de professionals especialitzats de la Intervenció Familiar. Aquest equip de caràcter municipal, que intervé en la prevenció, atenció i tractament de les situacions de crisis i de desestructuració familiar, i l’objecte de la qual és realitzar una intervenció especialitzada de caràcter integral en nuclis familiars, existisquen o no menors en situació de risc o desemparament.

El Servei Especialitzat d’Atenció a Família i Infància atén dues tipologies de família:

a) Famílies en situació de vulnerabilitat.

b) Famílies en conflicte.

Els fins del S.E.A.F.I. es concreten en:

1. Resoldre la situació de vulnerabilitat o conflicte familiar.

2. Atendre aquelles situacions de conflicte familiar que puguen comportar una separació dels menors de la seua família.

3. Resoldre les situacions de conflicte familiar que impedisquen el retorn dels menors a la seua família.

Com es pot accedir?

S’accedeix sol·licitant prèvia cita directament en les Dependències Municipals de Serveis Socials o cridant al número de telèfon 965653766.

PROGRAMA DE SEGUIMENT DE MENORS AMB MESURES JUDICIALS AL MIG OBERT.

En l’article 29 de la citada Llei de la Infància (Llei 7/94 ) de la Generalitat Valenciana, i d’acord amb el que s’estableix en la llei 5/2000 de Responsabilitat Penal dels Menors, s’enumeren el conjunt de mesures educatives al mig obert que poden ser executades a través de les entitats locals, donant forma així al programa de reinserció social dirigit a menors en situació d’inadaptació, a fi d’aconseguir la resocialització familiar i social

Les mesures que des de l’Ajuntament de Sant Joan d’Alacant es venen executant de les que es recullen en la Legislació anteriorment citada són:

  • – Llibertat Vigilada (ferma o cautelar).
  • – Prestació de Serveis en Benefici de la Comunitat.
  • – Realització de Tasca Soci-educativa.