El portal d’ocupació de Sant Joan d’Alacant ha fet un any de servei el passat mes de gener.
Es tracta d’una plataforma que ha evolucionat i avançat progressivament des de 0, fins a convertir-se en tan sols un any, en el punt de trobada entre demandants i oferents d’ocupació a Sant Joan. De gener a desembre de 2017 es van inscriure en la plataforma un total de 614 desocupats i 37 empreses. Es van gestionar a través d’aquesta eina un total de 79 ofertes de treball. Dins de les ofertes de treball hi ha dues empreses que de manera continua tenen les ofertes d’ocupació en la plataforma: l’empresa municipal PYCSA, que té les borses per al SAD i la Neteja d’edificis municipals, i una empresa privada que té una borsa permanent de monitors d’excursions. El perfil de demandants d’ocupació a través d’aquesta eina està francament feminitzat, ja que les usuàries representen el 61% del total de demandants, mentre que un 39% correspon al sexe masculí. Per trams d’edat, és més utilitzat per dones de 35 a 54 anys, mentre que la franja de 35 a 39 i de 50 a 54 anys són els grups d’edat més nombrosos entre el sexe masculí. Del començament de l’any 2018 ençà, la plataforma ha rebut ja 13 ofertes de treball, la qual cosa suposa un augment considerable del nombre de llocs de treball rebuts respecte a l’any anterior. A més, hi ha una previsió de més de 100 ofertes de treball per al present any.
L’anàlisi de les dades d’aquesta plataforma permet comprovar que Sant Joan és una de les poblacions més dinàmiques quant a moviment econòmic i ocupació es refereix en la comarca de l’Alacantí i es veu reflectit en la demanda i el dinamisme comercial i de serveis articulat a través del seu petit comerç i PIMES en el casc urbà i de les grans superfícies i grans generadors d’ocupació com ara l’Hospital, la UMH i entitats sociosanitàries al voltant de l’Avinguda Miguel Hernández. Aquest esforç de tot el sistema productiu santjoaner s’ha vist recompensat mitjançant la concessió de la subvenció de 210.000€ per a polítiques actives d’ocupació que els municipis signataris han rebut a través del programa Avalem Territori del Govern de la Generalitat. Des de Sant Joan es proposarà en aquest programa vincular el turisme de costa amb el d’interior, generant un mapa de recursos de la comarca, analitzant la mobilitat tant de treballadors com d’empreses, aprofitant totes les sinergies que s’estableixen en un emplaçament privilegiat com el de Sant Joan d’Alacant.
“Des de l’Ajuntament estem generant les condicions perquè es cree ocupació de qualitat i de llarga durada a través d’estratègies de desenvolupament local coordinades amb altres municipis i fent ús de la tecnologia i d’eines socials com ara aquesta plataforma”, ha declarat el regidor de Desenvolupament Local, Antoni Manel Giner.