Search
Close this search box.

“QUÈ SAPS DE FEMINISME?”, UN NOU CICLE DE XERRADES SOBRE IGUALTAT A SANT JOAN D’ALACANT

Dijous que ve, 18 d’octubre, tindrà lloc la primera xerrada sobre feminisme que abordarà les qüestions relacionades amb els mites de l’amor romàntic i el calat negatiu que deixen en la societat actual.

La regidoria d’igualtat de Sant Joan d’Alacant en col·laboració amb l’àrea de cultura ha programat un cicle de conferències que abordarà diferents qüestions vinculades a la igualtat i al feminisme i que es duran a terme al llarg de l’últim trimestre d’aquest any 2018. “És important parlar sobre igualtat en els seus diferents vessants i per a diferents públics, amb persones de referència en diferents àmbits i, també en el municipal” explica la regidora de l’àrea, Clara Rodríguez, quant a la motivació de la programació d’aquest cicle que porta per títol “Què saps de feminisme?“.

L’inici del mateix ho marcaran tres xerrades que es desenvoluparan al Centre Cultural, seran totes en dijous, a les 19 hores i la primera serà el pròxim 18 d’octubre i versarà sobre els mites de l’amor romàntic. L’activista feminista María Ivorra abordarà aquesta qüestió en la seua conferència que porta per títol: “Sentència a l’amor romàntic. Què no et conten contes”. A través d’aquesta, desmuntarà els mites i les creences que influeixen negativament sobre dones i homes en la societat actual, especialment, sobre les persones més joves.

Posteriorment, el dijous 15 de novembre, tindrà lloc una conferència sobre gestació subrogada, sota el títol: “La gestació subrogada: panoràmica actual en la teoria i en la pràctica” i serà a càrrec de l’agent d’igualtat Claudia Sterrantino i de l’activista feminista Teresa Cortinas. I tancarà el cicle, la professora de la Universitat d’Alacant, María Martínez Lirola amb la seua ponència: “Construcció d’estereotips de dones i homes en la nostra societat a través del discurs i de la imatge”, el dia 13 de desembre.

Per a l’edil Rodríguez, “el desenvolupament d’activitats com aquesta són necessàries per a donar a conèixer qüestions que ens poden ajudar a prendre consciència i a identificar formes de relacionar-nos i comportar-nos que fomenten la desigualtat entre dones i homes i així, ens ajuda a modificar aquestes conductes. És, en definitiva, una manera més de fomentar la igualtat i ampliar els nostres coneixements sobre aquest tema“.

D’altra banda, també la responsable d’igualtat i cultura manifesta que “l’engegada d’aquest cicle, no només ha estat possible gràcies a la participació i disposició de les ponents, sinó també, a l’estreta col·laboració entre diferents àrees i el treball transversal entre l’agència d’igualtat i la biblioteca municipal com a eixos organitzadors d’aquesta acció que, a més, pren el seu nom del ja conegut cicle de conferències “Què saps?” de la biblioteca municipal precisament“.