Una roda d’homes per la igualtat formada per alumnes de secundària ha protagonitzat l’acte central contra la violència de gènere i masclista que ha tingut lloc a la Plaça d’Espanya a les 12 hores.
Com és habitual, a les 12 hores d’avui, la ciutadania tenia una cita enfront de l’Ajuntament de Sant Joan d’Alacant per mostrar, de forma institucional, el seu rebuig a la violència sobre les dones. En aquesta ocasió, com en el passat any, també s’ha treball aquesta qüestió amb els centres de secundària i han participat de l’acte a través d’una roda d’homes per la igualtat.
L’acte ha donat inici quan la regidora d’igualtat, Clara Rodríguez, recordava que “encara avui és necessari commemorar el dia per l’eliminació de violència contra les dones, perquè ens trobem que són ja 44 les dones assassinades a conseqüència de la mateixa, però no només són aquestes dones les que han estat assassinades o han sofert violència de gènere i masclista, doncs encara que no apareixen en les estadístiques ni en les dades oficials, les dones víctimes a conseqüència de les violències masclistes són moltes més. I això no pot tolerar-se“. Es dirigia, especialment, al públic assistent, alumnat de secundària en la seua majoria que a més, ha participat de l’acte manifestant el seu compromís amb la igualtat, amb una roda d’homes per la igualtat.
En aquest sentit, Rodríguez, també assenyalava “la necessitat per seguir treballant i donar mostres de noves masculinitats“. Els participants han estat alumnes de secundària dels instituts García Berlanga i Lloixa. Fins a un total de 20 alumnes que han mostrat el seu rebuig cap a qualsevol forma de discriminació amb la lectura de diferents frases. Després de la roda, l’edil d’igualtat ha llegit la declaració institucional i li ha donat la paraula a l’alcalde.
Per la seua banda, l’acalde, Jaime Albero ha destacat “la necessitat de seguir treballant i sumant esforços institucionals i ciutadans” – al·ludint al recent Pacte Municipal contra la Violència de Gènere i Masclista signat dilluns passat – “i especialment en el que competeix a les generacions més joves que són els qui han d’impulsar un veritable canvi“.
Finalment, també els centres educatius d’infantil i primària del municipi, que han abordat aquesta qüestió des de les aules, han contribuït a visibilizar la seua lluita contra aquesta violència en una exposició conjunta de figures de dona amb missatges i reflexions que es mostra en el hall de la casa de cultura. Així, els centres: El Romero, Rajoletes, Crist de la Pau i Verge del Carmen, traslladen a la resta de la ciutadania el seu treball i el seu missatge. I com destacava Albero, l’educació es mostra “com el motor més important per al canvi i per aconseguir la meta de viure en igualtat“.