El conveni signat obre la porta a un primer acord que consisteix en el pagament del transport a una santjoanera en atur que té quatre fills perquè acuda al polígon industrial d’Elx on es troba l’empresa per rebre una formació integral de patronatge industrial. Així mateix, se l’ajudarà també a emprendre un negoci en el futur o a treballar en el sector.
A Puntadas, que proporciona formació en la confecció a dones que per la seua condició de exrecluses, víctimes de violència de gènere o amb un perfil que les situa fora dels circuits tradicionals de l’ocupació, naix de l’Associació sense ànim de lucre PRM (Programa de Reinserció de Dones), que des dels seus inicis ha incorporat el disseny de productes i la seua comercialització des d’una visió empresarial, afavorint la professionalització de les dones i la sostenibilitat dels projectes.
A més, l’entitat és un centre homologat pel Servef que permet a les dones que reben el curs obtenir un certificat de professionalitat que facilita l’oportunitat d’aconseguir una ocupació al sector.
En la roda de premsa va estar la primera treballadora de Sant Joan, Inma Gil, que va realitzar el curs de formació a causa de la seua condició de parada de llarga durada. Gràcies a l’accés al curs, que va aconseguir amb molt esforç, ha tingut l’oportunitat de poder plantejar-se crear un negoci de componiments i elaboració de vestits regionals a Sant Joan. A la roda també va assistir Rosa Escandell, gerent de A Puntadas, l’alcalde de Sant Joan i la regidora d’Igualtat, Alba Lledó, qui va destacar la importància d’aquesta col·laboració.